Badjas met koordsluiting

Filter uw producten

Pagina 1 van 11

Hoe maak je een badjas dicht? Meestal gebeurt dat nog altijd op de traditionele manier: met een koord. We noemen zo'n koordsluiting op Badjas.com ook wel, enigszins gedistingeerd, een bindceintuur. Deze ceintuur is een soort zachte riem waarmee je je badjas makkelijk dichtdoet door het koord vast te knopen om je middel. Je bepaalt daarmee zelf, meestal haast onbewust hoe sterk je het koord aantrekt.

De koordsluiting is de meest bekende manier om een ochtendjas, kamerjas of andere badjas (zoals voor in de sauna) dicht en weer open te kunnen doen. Deze methode wordt al sinds eeuwen gebruikt en dat komt door de grote eenvoud, in combinatie met de zachtheid ervan. Een badjas trek je immers aan om je perfect soepel in te kunnen bewegen. Daarbij past zo'n flexibel koord, opgetrokken uit hetzelfde, zachte, warm houdende katoenen of fleece materiaal als dat van de jas zelf.

Redenen voor het kopen van een badjas met ceintuur
Effectief in zijn eenvoud. De mogelijk om zelf precies de strakheid van sluiten te bepalen en het nonchalante effect zijn logische redenen voor de toepassing van een koordsluiting. Daar komt bij dat je een badjas vaker dan gemiddeld even snel open en dicht moet doen, of iets strakker of juist losser wilt trekken bijvoorbeeld als je er even bij gaat liggen. Vandaar het bindceintuur, die te vinden is bij honderden badjasvarianten. Met voor waarachtig élk wat wils!

> Advies en informatie <
Lees hier onderhoudtips, wasvoorschriften & info over badjassen.

 

 

Lees meer