Bamboe katoen

Filter uw producten
Pagina 1 van 1

Wat kun je verwachten van een badjas van bamboe katoen? Waarom zou je keuze kunnen vallen op dit type katoen? En wat is het precies?

Bamboe katoen is om te beginnen duurzaam. Het is logischerwijs afkomstig van het bekende bamboe, dat het midden houdt tussen een boom en grasstengels. Er zijn in de kledingindustrie steeds meer toepassingen van deze vezels. Bamboetextiel neemt dus toe in populariteit, mede doordat het katoen van bamboe - na het bewerkingsproces - soepel en zacht is.

Waarom is bamboe katoen relatief duurzaam?
De genoemde duurzaamheid komt doordat deze grassoort snel groeit en niet of nauwelijks aanvullende bewatering en pesticiden nodig heeft. De zon doet vanzelf het meeste werk. Er ontstaan telkens tamelijk snel nieuwe loten aan deze plant.

Meer voordelen van badjassen van bamboe katoen
Verder heeft bamboe een anti-statische werking, is het anti-bacterieel en houdt bamboe van nature schimmel op afstand. Bovendien biedt het UV-protectie en absorbeert deze katoensoort goed. Dat maakt het - net als andere soorten katoen - zeer geschikt voor gebruik in vochtige ruimten, zoals het zwembad, de badkamer en de sauna.

 

Lees meer