Wafel badjas

Filter uw producten
Pagina 1 van 1

Wat zijn de kenmerken van een zogeheten wafel badjas? Een badjas van wafelkatoen is simpel gezegd een badjas met wafelpatroon. Het materiaal is 100% katoen, de structuur ervan maakt dat het zowel modieus is als wat luchtiger. Een wafelbadjas is meestal een ietwat dunnere, lichtere badjas in vergelijking met badstof en velours. Het is ideaal voor warme zomers, maar ook voor de sauna, aangezien het katoen snel en goed vocht opneemt.

Daarmee is een badjas van wafelkatoen ook geschikt voor bijvoorbeeld net uit het zwembad. De stof plakt niet en het voorkomt mede daardoor het ontstaan van een koude huid. Het geweven wafelpatroon is als gezegd ook modieus: het zorgt vaak – soms op afstand nog wat onbewust - voor een chique uitstraling.

Ook fijn voor op reis
Een andere benaming voor dit type badjas met blokjes als het ware is pique, hetgeen betrekking heeft op de fijnzinnige weving. Het patroon ontstaat door een afwisselende ‘schering en inslag’, zoals het in weverstermen heet. Bijkomend voordeel is het genoemde lagere gewicht, waardoor een badjas van wafelkatoen niet alleen goed ventileert, maar ook makkelijker past in de reiskoffer en dus ideaal is om mee te nemen in de reiskoffer op vakantie of voor een weekendje weg.

 

Lees meer