Kimono = badjas zonder kraag

Kimono badjassen zijn badjassen zonder sjaalkraag of capuchon. Ze lijken dus op de traditionele kimono’s zoals we die vaak zien in Japan. Van oudsher zijn kimono’s vaak gemaakt van dunne, lichtgewicht en wat sjiekere stoffen maar tegenwoordig zijn ook veel katoenen badjassen uitgevoerd in kimonomodel.

Ook katoenen kimono’s zijn licht en luchtig en bovendien in hoge mate vochtabsorberend. Dit maakt een katoenen badjas bijzonder geschikt voor gebruik in de wellness of sauna. Ze zijn handig om aan te trekken als je van ruimte naar ruimte wandelt of om de huid te laten drogen als je je net hebt afgespoeld. Een katoenen kimono is ook handig om mee te nemen op vakantie. 

Kimono badjassen van velours katoen en fleece
Je vindt in ons assortiment ook kimono badjassen van velours katoen. Velours katoen biedt extra zachtheid aan de buitenkant omdat daar de badstof (= een katoenen weefsel) extra kort geschoren is. Dit geeft de badjas een luxe uitstraling en zorgt voor extra comfort. Daarnaast vind je ook enkele badjassen van fleece of een mix van katoen en fleece in ons assortiment. Fleece heeft als voordeel dat het extra warmte biedt.

Vrouwelijke kimono’s voor modieuze dames
Daarnaast hebben we ook enkele wat meer traditionele kimono’s in het assortiment, geschikt voor dames. Deze badjassen hebben een vrouwelijke snit en luxueuze uitstraling. Deze badjassen vallen wat korter dan onze andere kimonobadjassen, voor een extra vrouwelijk effect.

 

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 1