Badjas van katoen

Wat zijn de voordelen van een badjas gemaakt van katoen? Waarom zijn veel badjassen katoenen badjassen? Dat komt omdat katoen een fijne, ademende stof is, die in de vorm van een badjas het lichaam behaaglijk warm maakt én houdt. Katoen heeft daarnaast de eigenschap dat het snel vocht opneemt. En juist omdat een badjas vaak gedragen wordt net uit bad, uit het zwembad, in de sauna of onder de douche vandaan, dept dit soort badstof snel droog. Ook dat zorgt weer rap voor een aangename lichaamstemperatuur. Badjassen van katoen zijn óók comfortabel vanwege het lichte gewicht. En ze zijn, last but not least, goed voor de huid en kinderhuid.

 

Badjas van katoen webshop

 

Met katoen zijn eigenlijk alle typen badjassen te maken. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld badjassen voor alle doelgroepen en met of zonder capuchon, sjaalkraag en alle vormen van sluitingen. Daarnaast is er onderscheid in soorten katoen en toepassingen daarop waarvan badjassen kunnen zijn gemaakt. Het zijn er in grote lijnen vier: velours katoen, badstof katoen, wafelkatoen en bamboe katoen. Hieronder leggen we vast kort uit wat hiervan de belangrijkste eigenschappen zijn. Met een doorverwijzing naar onze productpagina's, waar tal van badjassen van 100% katoen klaar staan om door jou bekeken te worden.

Badstof katoen: staat ook wel bekend als Terry. Is goed vocht absorberend omdat de draden zijn gevormd tot (grove) lussen. Naast badjassen worden hiervan zoals bekend ook de meeste handdoeken gemaakt.

Velours katoen: extra zacht aan de buitenkant, zorgt voor een extra luxe uitstraling. Aan de binnenzijde is het katoen gewoon sterk vocht opnemend. Aan de buitenzijde is het kort geschoren, waardoor het enigszins overkomt als fluweel. Ze lijken daarmee op zijdezacht fleece.

Wafel katoen: wordt zo genoemd omdat het (in dit geval) een badjas betreft van katoen met wafelstructuur. Het katoen in vierkant-achtig patroon is lekker licht, luchtig en dun, maar toch warm en vocht opnemend. En het design is net even wat anders!

Bamboe katoen: katoen van bamboe is duurzaam en staat bekend als milieuvriendelijk. Het heeft een holle structuur en kan daardoor veel vocht opnemen. Het heeft een ronde structuur en is soepel en zacht. Koel in de zomer, lekker warm in de winter.

Katoenen badjas laten borduren
Tip: al onze effen katoenen badjassen zijn ook te borduren. Dat biedt veel mogelijkheden: je kunt er voor jezelf, voor een ander of bijvoorbeeld als bedrijf voor je medewerkers een naam, grappige tekst of logo op laten zetten. In de kleur(en) die je wenst. Zie ook: badjas met borduring.