Badjas voor de sauna

Zoek je een badjas die specifiek geschikt is voor in de sauna? Dan raden wij graag een katoenen badjas aan. Katoen is namelijk een ademende stof die in hoge mate wateropnemend is. Dit maakt katoen ideaal voor in een vochtige, warme omgeving zoals de sauna. Een katoenen badjas droogt de huid en houdt je lichaamstemperatuur op peil. Bovendien vallen katoenen badjassen licht en soepel om het lichaam, waardoor de badjas niet zwaar gaat voelen.

Op Badjas.com vind je een groot aantal katoenen badjassen, in diverse uitvoeringen. Zo onderscheiden we vier soorten katoen: velours katoen, badstof katoen, wafelkatoen en bamboe katoen. Hieronder lees je meer over deze verschillende soorten. Daarnaast is er in de categorie katoenen badjassen voldoende keuze wat betreft stijl en kleur. Ook wat betreft de details bieden wij u keuze. Zo hebben wij katoenen badjassen met een capuchon of met een kraag, maar ook katoenen badjassen in kimonomodel.

Een katoenen badjas is een must-have voor in de wellness
Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een bezoekje aan de wellness. Het bezoeken van de sauna is voor velen een heerlijke vorm van ontspanning. Even alle stress en drukte van je af laten glijden en helemaal tot jezelf komen. Wat in de sauna natuurlijk niet mag ontbreken is een badjas. Op Badjas.com hebben we speciaal voor alle sauna- en wellness-liefhebbers een categorie met saunabadjassen aangemaakt. Met een badjas uit deze categorie weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor je volgende saunabezoek.

Een katoenen badjas: welke soorten katoen onderscheiden we?
Op Badjas.com onderscheiden we verschillende soorten katoen. Al onze katoenen badjassen zijn geschikt voor in de sauna, maar we leggen je graag de verschillen zodat je beter tot een keuze kunt komen. Onze katoenen badjassen zijn grofweg op te delen in vier subcategorieën: velours katoen, badstof katoen, wafelkatoen en bamboe katoen.

Badstof katoen: staat ook wel bekend als Terry. Is in hoge mate vochtabsorberend omdat de draden zijn gevormd tot (grove) lussen. Naast badjassen worden ook de meeste handdoeken van badstof katoen gemaakt.

Velours katoen: extra zacht aan de buitenkant wat zorgt voor een luxe uitstraling. Aan de binnenzijde is dit type katoen net als alle andere soorten in hoge mate vochtopnemend. Aan de buitenzijde is het kort geschoren, waardoor het enigszins overkomt en voelt als fluweel. Velours geeft de badjas dus extra glans en daardoor een sjieke uitstraling. Velours lijkt daardoor een beetje op zijdezacht fleece.

Wafel katoen: wordt zo genoemd omdat het (in dit geval) een badjas betreft van katoen met wafelstructuur. Het katoen in vierkant-achtig patroon is lekker licht, luchtig en dun, maar toch warm en vochtopnemend. En het design is net even wat anders!

Bamboe katoen: katoen van bamboe is duurzaam en staat bekend als milieuvriendelijk. Het heeft een holle structuur en kan daardoor veel vocht opnemen. Bamboekatoen voelt soepel en zacht en draagt erg prettig op de huid. Koel in de zomer, lekker warm in de winter.

Saunabadjas met daarop je naam?
Onze effen saunabadjassen kun je laten voorzien van een borduring, Badjas.com heeft een eigen borduur-atelier waar je naar wens je naam, initialen of logo stijlvol vast kunt laten leggen. Een borduring geeft je badjas een persoonlijke touch. Bovendien is een badjas met borduring extra makkelijk om te herkennen. Wel zo handig als je in de sauna jouw badjas eruit probeert te pikken. Een katoenen badjas met naam is ook handig voor je kind, bijvoorbeeld na zwemles of op vakantie.

Badrock badjas unisex marineblauw katoen kimono                                             Cawö badjas dames zwaluw katoen met sjaalkraag