Badjas voor de winter

Je lekker op temperatuur houden, is één van de belangrijkste functies van de badjas. Welke badjas moet je nemen voor in de winter? Wanneer vorst en kou op hun hoogtepunten zijn? Een badjas is er voor alle seizoenen, maar zeker ook voor de maanden december, januari en februari. Zowel een badjas van katoen als van fleece zijn goede opties. En denk ook aan de capuchon en de sjaalkraag!

Een badjas voor in de winter, voor dames, heren of kinderen. Er is heel veel te kiezen, want alle badjassen houden warm. Het is zo'n beetje de belangrijkste eigenschap van een badjas, waar onder andere het snel droog kunnen maken van een nat hoofd en lichaam in belangrijke mate aan bijdraagt. Uiteraard heeft het dragen van een badjas nog meer voordelen: zoals het creëren van een lekker knus en huiselijk gevoel en een razendsnel charmant bedekt lijf. Bijvoorbeeld net uit de badkamer en/of wanneer je in pyjama bent en plotseling de deurbel ringt...

Winterbadjassen

Warm: letterlijk en figuurlijk
Bij een winter badjas denk je al gauw aan een ochtendjas of avondjas. Aan warme kleuren, zoals robijnrood, kobaltblauw of donkerblauw, maar ook aan beige, zwart en gebroken wit. Aan extra zachte materialen zoals flanel fleece en velours katoen. Je denkt bij de winter en een badjas aan lange weekendochtenden en vroege donkere dagen, met het knisperende haardvuur aan. Je denkt aan huiselijke taferelen met warm licht, lekkere kaasjes en een goed glas rode wijn.

Winter badjas
Tot zover de ambiance. Maar terug naar de warmte die een badjas voor jou, je partner of gezin bereikt. Hoe kouder buiten, hoe warmer binnen. Zeker in de winter worden kamerjassen veel gebruikt door zowel mannen, vrouwen als kinderen. Belangrijk bij de keuze voor het materiaal is onder andere dat de stof óók goed ademend is. Want heet krijgen is niet zo moeilijk, het tegelijkertijd een beetje luchtig houden is echter typisch een hoge kwaliteits-badjassenverhaal.

Winters verkneukelen in je badjas
Zowel fleece als katoen heeft sterke warm makende én warm houdende eigenschappen, zonder dat je het er benauwd in krijgt. Heerlijke warme winterbadjassen zijn er in deze shop te vinden voor heren en dames, en voor kinderen vanaf de allerjongste leeftijd. De katoenen badjassen waaraan én waarin je je als man, vrouw, jongen of meisje in de winter kunt verkneukelen zijn er in verschillende soorten.

Winterbadjassen van katoen
Zo is er het terry katoen: gemaakt van badstof katoen. Dat is goed vocht absorberend en maakt zodoende snel droog, zodat rillingen door natheid snel stoppen. Terry katoen is ook in de winter aangenaam omdat het én op temperatuur houdt én licht blijft qua gewicht, en bovendien prettig is voor de huid.

Er is ook het velours katoen: badjassen van deze stof zijn extra zacht aan de buitenzijde, hetgeen een glanzend effect heeft en zorgt voor een winters-luxe uitstraling. Ook dit katoen is sterk vocht opnemend en hoeft niet dik te zijn om je er bij stevige kou comfortabel in te voelen. Jezelf in de winter hullen in een wafel katoenen badjas of bamboe katoenen badjas heeft in grote lijnen hetzelfde resultaat: je krijgt het er op een behaaglijke manier snel warm in.

Winterbadjassen van fleece
Ook zijn er de genoemde fleece badjassen: opmerkelijk warm en zacht. En ze dragen net als de katoenen badjassen erg comfortabel en voelen prettig op de huid. Zeker de luxueuze flanel fleece badjassen, maar ook het zogeheten coral fleece is van hoogwaardige kwaliteit, fijn voor in de wintermaanden. Het verschil met katoenen badjassen is met name dat katoen beter en sneller vocht opneemt. Voor in de sauna of na het zwemmen bijvoorbeeld maakt een katoenen badjas je sneller droog, en daarmee nog net iets sneller warm.

Extra behaaglijk: een capuchon, sjaalkraag en badjas met rits
Verder wil je in de winter al gauw een badjas met capuchon of anders wel een badjas met zo'n superprettige, zijdezachte sjaalkraag. Zo wil je de vriesmaanden in huis wel door! Of denk eens aan een badjas met rits, die je lekker hoog kunt optrekken tot aan je hals. Het zijn typische winterbadjassen, die er zijn voor zowel hem als haar. In alle moderne stijlen, in tal van kleur- en designvarianten en op Badjas.com alléén van Badrock en alle andere, meest hoogwaardige merken.