Winterdip? Een comfy badjas is de oplossing!

  • Geplaatst op
Winterdip? Een comfy badjas is de oplossing!

Wij hebben voor alles een oplossing, dus ook voor jouw winterdip! Een ultiem zachte badjas doet wonderen.

Voor vele een bekend fenomeen: een winterdip! Het is donker als je de wekker hoort afgaan. Er overvalt je een kil gevoel als je in de vroege ochtenduren de kou instapt. Aangekomen op de plaats van bestemming – je werk of de school van de kids – blijft je energiepeil gedurende dag laag. Het liefst had je onder de deken willen blijven liggen en een Netflix marathon  willen houden. In de ergste gevallen kun je je zelfs neerslachtig voelen. Hier wat zinvolle tips om meer te genieten van de gure winterperiode zonder zonlicht. En vergeet niet: het is tijdelijk! Over een paar maanden kun jij weer flaneren in je vrolijke jurkje aan jouw favo boulevard!

 

Hoe komen we eigenlijk aan een winterdip?

De voornaamste reden dat mensen – die vatbaar zijn voor de winterblues – het liefst een winterslaap houden of bijna een ‘figuurlijk’ touw pakken is gebrek aan licht. Onze biologische klok raakt hierdoor ontregeld. Het gevolg hiervan is dat wij meer melatonine aanmaken, deze stof wordt namelijk aangemaakt als het donker wordt en avond is. De dagen zijn korter dus zijn we in het algemener sneller moe. Ik zag het als grote noodzaak om hier iets over te schrijven, want in overige blog artikelen wordt geadviseerd om in de ochtend veel te bewegen om je energiepijl hoog te houden gedurende dag. Dat zal ongetwijfeld helpen tegen de winterdip, maar dit is voor vele onhaalbaar. In deze hectische maatschappij – met veel sociale - & werk gerelateerde verplichtingen – ligt de abonnementskaart van de sportschool in de lente ál onder een dikke laag stof. Kun je nagaan als je wordt overvallen door een sombere stemming in de winter?!

 

Eenvoudige tips om je winterdip te lijf te gaan

Met wat simpele tips kun jij je fijner voelen tijdens de winterperiode. Daar hoef je echt niet zwetend voor op een cardio apparaat voor te zitten als je net je luiken open doet! Ook 30 minuten mediteren is geen noodzaak om wat vreugde te brengen in je leven in de winter. Met deze tips is jouw leven vanaf morgen een stuk leuker!

 

>> Tip 1 Slik vitamine D. Het is weliswaar zonlicht uit een potje, maar dat is de grootste oorzaak van je sombere stemming

 

>> Tip 2: Zorg dat je discipline in je leven houdt, maar wees niet té streng. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen tegen jezelf. Ik moet vandaag deze drie dingen van mijn to-do lijst doen en dan ga ik wat leuks doen. Houd je hier ook aan. Zo krijg je een voldaan gevoel én geniet je meer van je chillmomenten!

 

>> Tip 3: Bestel een comfy & zachte badjas op badjas.com. Omhuld in een extra zachte badjas worden jouw winterse relaxavonden nog prettiger. Daar word je blij van en zo laad je beter op om de volgende dag weer te voldoen aan je verplichtingen. Feel like a Queen in een vrolijke badjas van je dromen. Van hip tot klassiek & van budget tot luxe.

 

>> Tip 4: Walnoten in plaats van paprikachips. Nee, we adviseren niet om miniworteltjes & komkommertjes te gaan eten terwijl je je het liefst volpropt met ijs en chips. Echter speelt voeding wel een grote rol als het om je welzijn gaat. Maak van (wal) noten jouw nieuwe verslaving. Want wat bijna niemand weet: walnoten helpen tegen een depressie en innerlijke onrust!

 

>> Tip 5: Neem een kopje Sint – Janskruid. Dit kruid helpt tegen sombere gevoelens en is ook nog eens op natuurlijke basis!

 

>> Tip 6: Gooi de gordijnen open en doe de lichten aan. Zoals we net al aangaven is gebrek aan licht de boosdoener. Doe dus al vroeg alle lichten aan. Blauw licht schijnt het meest effectief te zijn, dus de Philips energielamp met blauw licht is een goede keuze.

 

>> Tip 7: Plan een leuk uitstapje of cadeau voor jezelf of dierbaren. Voorpret is ook pret! Dus plan iets leuks zodat je met een blij gevoel naar een leuk uitstapje, concert of etentje kunt uitkijken.

 

>> Tip 8: Maak het thuis gezellig. Ookal wil je tijdens de winterblues het liefst leven onder een steen en de afwas laten staan. Doe dit niet. Zorg dat je huis  opgeruimd is (ookal doe je hier uren over) en zorg voor een goede vibe. Kaarsjes, lekkere geuren en natuurlijk je comfy badjas gaan jou vast en zeker door deze maanden heen helpen.

 

Fijne feestdagen en wees vooral dankbaar voor de mooie dingen in je leven!