Welke badjassen zijn fijn voor in de sauna?

  • Geplaatst op
Welke badjassen zijn fijn voor in de sauna?

Op zoek naar een badjas voor in de sauna? Lees hier welke badjassen geschikt zijn!

Niet is lekkerder dan af en toe een bezoekje brengen aan de sauna. Even alle stress en drukte van je af laten glijden en helemaal tot jezelf komen. Superhandig in de sauna is een fijne badjas. Maar welke badjassen zijn nou geschikt voor in de wellness? Graag lichten we in dit artikel een aantal saunabadjassen voor je uit.

 

Welk materiaal is geschikt?
Als je op zoek bent naar een badjas voor in de sauna, is het belangrijk dat het materiaal van de badjas past bij de wisselende temperatuur en de hoge luchtvochtigheid in de saunaruimtes. Je wilt immers dat de badjas snel droogt wanneer je nat bent, en warmte biedt wanneer je aan het afkoelen bent (of wanneer je van ruimte naar ruimte loopt). Een badjas van katoen is daarom voor in de sauna het meest geschikt. Katoen ademt goed en is in hoge mate vochtopnemend. Ideaal voor in de wellness dus.

 

Welk soort katoen kies ik?
In ons assortiment vind je verschillende soorten katoenen badjassen. Voor in de sauna raden wij met name een badstofkatoenen badjas of een wafelkatoenen badjas aan. Deze badjassen scoren het hoogst op vochtopname en plakken niet aan je lichaam vast. Je zou ook nog voor bamboekatoen kunnen kiezen. Dit is ook een licht soort katoen en bovendien duurzaam. Een velours katoenen badjas kan ook, maar die voelt doorgaans wel wat zwaarder aan. Het voordeel is wel dat velours katoen lekker warm is, wat ideaal van pas komt in de relaxruimtes.

 

Badjassen wafekatoen Badrock Spa

 

Welke kleur mag het zijn?
Onze katoenen badjassen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Doorgaans zijn ze uitgevoerd in effen kleuren. Uiteraard hebben we katoenen badjassen in de standaard effen kleuren zoals zwart, blauw, wit en grijs, maar in wat meer opvallende kleuren zoals paars en rood. Voordeel van een fellere kleur is dat je badjas meer opvalt en je ‘m dus sneller herkent tussen alle andere badjassen.

 

Saunabadjas met daarop je naam?
Het leuke van een effen badjas is dat je deze kunt laten voorzien van een borduring, zoals je naam. Een badjas met je naam is erg handig in de sauna want je weet zo altijd welke badjas van jou is. Via ons eigen borduur-atelier heb je uitgebreide opties qua kleuren en lettertypen om je naam, initialen of logo stijlvol vast te leggen.

 

In onze categorie saunabadjassen vind je al onze badjassen voor in de wellness handig bij elkaar. Met één van deze badjassen weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor je volgende saunabezoek!