Wat is nu het verschil tussen een saunabadjas en een badjas voor thuis?

  • Geplaatst op
Wat is nu het verschil tussen een saunabadjas en een badjas voor thuis?

Na vele vragen over saunabadjassen ontrafelen we hier het verschil tussen een badjas voor thuis en voor naar de sauna!

Op badjas.com informeren wij onze klanten graag goed bij het maken van de juiste productkeuze. Onze badjasspecialisten krijgen vaak vragen over materiaal, maatvoeringen en kwaliteit. Echter is één vraag dusdanig vaak gesteld dat wij besloten om er een blog artikel aan te wijden. Dat badjassen worden gedragen op ontspannen momenten is evident. Er zijn eigenlijk twee voornaamste plekken waar je je omhult in je badjas, dat is thuis of in de sauna. Sommige badjassen zijn niet heel geschikt voor saunagebruik en sommige modellen kun je thuis én in de sauna dragen. Hoe zit dat nu? Dat mysterie gaan we voor je ontrafelen!

 

Saunabadjassen van katoen zijn dé ideale saunabadjas

Het is eigenlijk vrij eenvoudig, alle badjassen van katoen zijn zeer geschikt als saunabadjas én zijn bestand tegen de warme & vochtige omstandigheden van de sauna. Katoen heeft de prettige eigenschap dat het een hoge absorptiegraad heeft en goed ventileert. Nu bieden wij online badjassen in diverse soorten katoen. Zo hebben wij badjassen in velours katoen, badstof katoen & bamboekatoen. Alle soorten katoenen badjassen zijn geschikt als saunabadjas. Uiteraard kun je onze katoenen badjassen ook voor thuis gebruiken! Fleece badjassen zijn dus eigenlijk de enige soort die wij aanbieden die niet geschikt zijn voor de sauna. Fleece ventileert minder goed, is dus heerlijk behaaglijk, maar niet wat je wilt tijdens een warme saunadag.

 

Saunabadjassen met wafelpatroon van Badrock

Als wij een naam geven aan onze stijlvolle badjassen van katoen gebruiken we ook met regelmaat de benaming ‘saunabadjas’. Echter is zoals we net beschreven een katoenen badjas dus ook heerlijk om thuis om je heen te slaan. Nu zijn er ook badjassen die echt specifiek gemaakt zijn voor saunagebruik. Dit zijn onze lichtgewicht badjassen met wafelpatroon. Deze badjassen zijn een stuk lichter en dunner en ook gemaakt van katoen, wafelkatoen om precies te zijn. Dit zijn ook heerlijke badjassen om mee te nemen naar een warm oord. Deze badjassen missen wat behaaglijkheid om je thuis in te omhullen als je een badjas zoekt voor de nodige behaaglijkheid. Deze soepelvallende saunabadjassen zijn lekker licht en nemen overigens weinig ruimte in beslag in je koffer. We hebben prachtige wafelbadjassen van het label Badrock in onze collectie. Leverbaar in allemaal hippe kleurtjes!

 

We hopen hiermee het saunabadjassen mysterie te hebben ontrafeld!

Als er nog vragen zijn staan onze vriendelijke badjasspecialisten uiteraard altijd voor je klaar!